• Helene Philipsen

Til dig der er forælderHverdagen er lige nu - FORANDRET.


Til dig som er forælder

I disse tider, kan det føles som om hverdagen bliver vendt på hoved. Derfor har vi samlet en række gode råd og løsninger, så du kan få hovedet op og benene ned, og så ungerne kan få genoprettet følelsen af genkendelighed og tryghed.


Modermælk

Bruger dit barn modermælkserstatning, og er der intet at finde? På Insta under hashtagget #mælkebaren sidder der ammende mødre klar til at amme ud, så dit barn kan få mad.


Skole & Rammer

At skabe rammer og genkendelighed, kan være rigtig godt i forhold til at skabe sammenhængskrat i hverdagen, skabe rum til alenetid og skabe ro i ungerne. www.sofaskolen.dk tilbyder gratis undervisning mandag-fredag i skoletiden. Det hele foregår online. Du kan også bruge www.gratisskole.dk, her kan du printe undervisningmaterialer ud helt gratis.


I forhold til at skabe mere tid og luft, kan det være en god ide med en madplan. Du kan finde en masse inspiration på siden "Mad for fattigrøve" :-)


Støtte & Omsorg

Sådan taler du med dine børn om corona, KLIK HER der er også Mette Frederiksen's pressemøde til børn om Corona HER.

Bliver dit barn bekymret og angst, og kunne det være godt med lidt ekstra støtte? Det Nationale Sorgcenter sætter psykologer til rådighed ugens syv dage.

Du kan ringe til psykologerne på den nye telefonlinje på nummeret 69161667, tilbuddet er til både børn og forældre.


Børnepasning

I forhold til børnepasning, så ved vi alle at det er en dårlig idé for bedsteforældre at passe ungerne i disse tider. Måske du kunne slå dig sammen med naboerne, eller nogle forældre fra klassen, hvor I så kunne skiftes til at passe børnene og agere lærer? Er det ikke en mulighed, så er der i disse dage poppet en masse FB-grupper op, men henblik på at kunne finde hjælp. Du kan også benytte Røde Kors’ hjælpelinie, til netop samme formål. Facebook grupperne finder du igennem en FB-søgning alt efter hvor du bor, og Røde Kors’ hjælpegruppe finder du lige her


Leg & Underholdning

Er der leg og underholdning, der ikke involverer en skærm, du søger, så kan du på insta finde @kriblekongen, @denkreativesky og @hverdags_leg. Der er masser af inspiration at hente, til en legende tilgang i disse tider.

Derudover kan du finde børnebøger HER helt gratis her i corona-tiden.

Et sidste råd er nok, ikke at glemme dig-tid. Det er ikke meningen at du skal agere både husmor, skolelærer, og karrierekvinde på een gang. Det kan vi ikke. Med struktur og rammer, kan vi dog dele dagen op, så der er plads til alle tre dele.


God vind herfra!

PS: Du er helt normal (og IKKE en dårlig forælder) hvis du har tænkt følgende:

  • Jeg river håret af mig selv, hvis jeg skal være sammen med mine unger 14 dage non-stop.

  • Jeg har lyst til at forlade familien for at producere, producere, producere.

  • Shit, skal vi forlade hus og hjem?!?

  • Skal vi nu til at lave håndlavet sæbe?

  • Jeg har hverken overskud eller lyst til at snitte trædyr, eller til at lære mine unger hvordan de laver morgenfrue-tinktur.

  • Jeg tror ikke jeg er god nok til at skabe kvalitetsunderholdning til mine børn.

  • Jeg er bange for at kede mig.

  • Jeg er bange for at børnene vil kede sig.


Det skal nok gå.


You’ve got this!


Vi holder en Talk om lige præcis dette emne som du kan se med på inde i gruppen "Den Mentale Førstehjælpskasse" hvor du får samtale omkring samt input til emnet OG en spritny øvelse lavet til dig om:


"DAGLIG STRUKTUR"

Corona-pres og hverdags-virak. I disse dage står vi klar med "Den Mentale Førstehjælpskasse".


Vi har svaret på den pandemiske kaos-følelse:

Struktur. Struktur, struktur, struktur.


I de rette mængder og på mest meningsfulde måde for dig.


Kom med når Helene og Miriam tager hul på en hverdagssnak om at omvende frustration til frihed, kaos til kontrol og sofafængsel til snorlige rækker af action.


Du får:

* En øvelse hvor du guides til meningsfuld hverdagsstruktur

* Bevidsthed om de mentale hverdagsfælder vi nemt går i, i disse tider

* Hyggeligt og inspirerende fællesskab om hverdagen som den ser ud lige nu


Kom og vær med - Vi glæder os.

Kærlig hilsen9 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle