• Helene Philipsen

Stjæler Frygt for Julemaden din Glæde?

Opdateret: 16. mar. 2020...ja fristelser er der nok af....


Bade i andefedt eller svømme i ris á la mande (udtales riisallamang på Københavnsk)...

Hold nu op - hvor er der mange der syntes at Julen er en svær tid når det kommer til mad og spisning.


(der er en grund til at Fitness reklamerne starter om præcis 12 dage og 3 minutter).

Hvilken jule-hylde ligger du på?


* Giver los (som alle andre) og går på kur i Januar?


* Holder igen alle dagene mellem Jule-arrangementerne?


* Lukker øjnene, går i seng og står op i januar.. ?


* Slapper af og nyder det uden dårlig samvittighed over maden du spiser, gløggen du drikker og pengene du bruger?


Her er mine Jule Tips til at komme videre igennem December med hovedet op og benene ned... ♥OVERBLIK - step by step


1. Dan dig et overblik over hvad du skal i December.


2. Spørg dig selv om der er nogen af tingene du i virkeligheden ikke har lyst til?


3. Hvis svaret er nej - så fortsæt ned af listen til "FORBEREDELSE"


4. Hvis svaret er JA - så overvej hvorfor du ikke tillader dig selv at aflyse? Er det skam, skyld eller dårlig samvittighed?


4.a. Spørg så dig selv om det er en overspisning inkl. efterfølgende konsekvenser værd at deltage?


HUSKE-REGEL: Det er kun lige nu dit liv ser sådan her ud, alting kan være anerledes til næste år! Så vælg at læg dit fokus på dét der støtter dig i dit process lige nu - ikke dét der udfordrer dig eller stiller krav til dig selv som du ikke kan leve op til.

Det er OKAY at sætte dig selv og dine egne behov først. Faktisk er det essentielt for at forbedre dit forhold til mad og spisning.

FORBEREDELSE - er alfa og omega


Jo mere du vælger at forberede dig, jo større er chancerne for at du kan klare en tricky situation uden bagefter at svømme lang distance i før omtalte ris á la mande eller gå i jule-slik-koma.


Tag lige lidt tid ud til at sætte dig ned (ja! Det er tiden værd) og gennemgå de aktiviteter du har valgt at deltage i.


Print gerne denne mail ud og skriv svarene ned, så du får arbejdet dem lidt igennem - det er en kæææmpe hjælp når det kommer til at håndtere Julen 2018 anerledes end du plejer ♥


1. Hvad skal I til X arrangement?


2. Hvem kommer?


2.a. Er nogen af dem der kommer "trigger" mennesker for dig? (altså mennesker der enten vækker skam, skyld, sorg, mindreværd eller overlegenhed i dig).


3. Hvad er du nervøs for?


4. Hvad har du modstand på? Kan du gennemskue hvorfor når du tænker lidt over det?


5. Hvad vil du gerne reagere anerledes på i år?


HUSKE-REGEL: Gennemgå HVORDAN du gerne vil reagere anerledes i år... lav en plan og lav gerne evt. et par sætninger du kan bruge klar, så du ikke skal opfinde den dybe tallerkennår du står midt i den svære situation.

Det er en skide god plan ♥

TEKNIKKER


1. Kommunikér Assertivt med udgangspunkt i dig selv. Jeg tænker. Jeg føler. Jeg oplever. Jeg vil / vil ikke. Jeg vælger. Jeg kan / kan ikke.


Du er IKKE ansvarlig for hvad andre mennesker føler og tænker. Dét de føler tænker handler om dem, deres egne problemer. Deres egen skam og skyld. Deres egne temaer. Når du taler ud fra dig selv - giver du andre plads til at gøre det samme og undgår at din samtalepartner går i forsvar eller angreb.


2. Bliver samtalen eller tonen ubehagelig for dig - så fjern dig. Fysisk. Find et glas vand. Gå på toilettet. Gå hjem. Gå ud og dans.


HUSKEREGEL: Tegn på at noget bliver grænseoverskridende eller ubehageligt for dig, kan blandt andet være: Uro i kroppen, massiv træthed, ked-af-det-hed du ikke lige kan definere, amok-tale, lyst til at imponere, ondt i maven etc.

Din krop plejer at være ret god budbringer hvis du vælger at lytte. SÅ dét hjernen ikke kan nå at opfange, det fanger vores system heldigvis... så vi øver os på at "lytte" og handle på det vi "hører".

AFTER THE FACT


Evaluér på arrangementet / din dag.

Hvad skete der? Hvem var der? Hvad var rart? Hvad fungerede ikke for dig? Var der noget du blev trigget af?


Vi evaluerer neutralt UDEN dom over os selv. Vi klarede det ikke godt eller dårligt. Vi kigger blot på dagen eller arrangementet og bliver klogere på os selv. Denne bevidsthedsproces er en gave til dit fremtidige arbejde med mad, krop og spisning ♥


HUSKEREGEL: Selv-omsorg, selv-omsorg + mere selv-omsorg. Skriv dagbog. Tag varme bade. Hvil dig. Lyt til dejlige meditationer. Tænd stearinlys. Bed om at få et kram. Vær kreativ.

...hvis det er i hverdagen du gerne vil have hjælp - eller hvis du allerede nu ved, at det sidste du trænger til i Januar - er endnu en fejlslagen slankekur...


Så har jeg har lavet et nyt online kursus der hedder "Sådan ændrer du dit forhold til Mad". Klik her hvis du vil læse mere om det...


Knus & Kram107 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle