HVAD ER

OVERSPISNING ?

Som følelsesmæssige spisere - overspiserere, spiseforstyrrede eller madmisbrugere (kald det hvad du vil) lever vi i en enten/eller verden. Sort eller hvid.

Enten har vi gjort det godt, ellers har vi gjort det dårligt. Enten er noget “tilladt” ellers er det “forbudt”.

Enten skal jeg belønnes… ellers skal jeg straffes.

 

Storhedsvanvid og mindreværd (ikke noget under at det er riiimeligt svært at navigere i vel? )

 

Maden er min bedste ven  – OG – min værste fjende !

 

Det kan faktisk ikke siges tit nok:

I STEDET FOR AT FØLE

VI SPISER

Vi, der kæmper med følelsesmæssig spisning oplever, at maden kan undertrykke og dulme svære følelser som f.eks. vrede, tristhed, længsel efter kærlighed og nærhed, sorg og frustration.

 

Overspisningerne er derfor tæt forbundet med vores følelsesliv og kan let udløses af f.eks. en dårlig dag på arbejdet, noget vi opfatter som kritik eller afvisning.

SKYLD & SKAM

VI FØLER

Selvom vi spiser for at undertrykke svære følelser vil vi, der lider af overspisning ofte være ramt af enorm skam og skyldfølelse over vores overspisning.

Mens overspisningen finder sted oplever vi ofte en ro og et fravær af følelser, men efterfølgende opstår der i stedet for de oprindelige følelser nogle nye, nemlig skam- og skyldfølelserne over at miste kontrollen. Skammen og skylden følges ofte med selvhad og selvforagt, som forringer vores i forvejen lave selvværd yderligere.

Og så spiser vi igen…

VI SØGER

SJÆLDENT HJÆLP

Overspisere søger sjældent hjælp. DESVÆRRE!

Og vi, der søger hjælp, har ofte gået og kæmpet med forhold til mad i mange år og søger i første omgang professionel hjælp til bivirkninger som krops-smerter, overvægt eller stress, depression og angst.

 

Den måske største grund til dette er den skam, der er forbundet med overspisning og idéen om, at “jeg bare bør tage mig sammen”.

Derudover er overspisning stadig en overset og ukendt spiseforstyrrelse sammenlignet med f.eks. anoreksi og bulimi og mange ved derfor ikke, at de rent faktisk lider af en spiseforstyrrelse.

Dette kommer DESVÆRRE også til udtryk i den behandling, vores læger anbefaler, hvor der som regel kun fokuseres på førnævnte birvirkninger.

Lyder det bekendt ?

Hvis det gør, eller hvis du gerne vil vide mere om overspisning, tvangsoverspisning og Binge Eating Disorder (BED) så vil jeg anbefale dig straks at hente min gratis guide.

 

Den vil ændre din opfattelse af dit forhold til mad. Og har du ikke ventet længe nok nu?

 

>> HER kan du få mere deltageret information om de forskellige Spiseforstyrrelser.